Nakkekam stegt som vildt – Simremad


NAKKEKAM SOM VILDT:

Nakkekam som vildt er et stykke nakkekam omviklet med bacon, stegt i en stegegryde  med urter og smagt til med ribsgele eller tyttebær (her i huset bliver det søde indslag erstattet af råsyltede blommer, da jeg i eftersommeren syltede godt 14 kg blommer på forskellig vis).

Jeg købte en nakkekam i lokale Daglig-Brugs, det var et godt tilbud til 70 kr. Jeg skar først enderne og lidt kanter af, det gode midterstykke delte jeg i 2 stykker. Det ene stykke, ombandt jeg med bacon og satte nogle tandstikkere i. Det andet stykke  skar jeg nogle dybe huller i (hele vejen igennem stykket) og heri puttede jeg et par stykker æble og nogle svedsker – jeg bandt en ufarvet bomuldsnor om stykket for at holde sammen på det. Det sidste kød hakkede jeg og rørte til en fars til frikadeller – der blev 26 små frikadeller til julefrokost.

De 2 kødstykker blev først brunet i 25 g smør og så tilsatte jeg et stort løg i 1/4, 1 gulerod i store stykker, 1 stilk selleri og 1 æble i 1/4, tilsidst lagde jeg 6 dadler ned i gryden. Dadler som smagsgiver til varm mad er lidt overset, de giver en sødlig smag, uden at smage sukkersødt og sammen med  de øvrige ting, giver de en duft og dybde i stegeskyen. Så tilsættes 1/2 l vand, salt,  peber og der lægges låg på, nu skal der skrues ned på simre-blus. Når det  har stegt ca 5 kvarter, tager jeg kødet op og sier skyen til sovsen. Sovsen jævnes og justeres med kulør ,salt og peber – Her er mælk unødvendigt. 😉

Mit rullesteg-stykke lægges i pres mellem 2 tallerkener og køles af til i morgen. Frikadellerne er frosset ned og Nakkestegen bliver middagsmaden i dag.

Først et billede af de 2 kødstykker klar til gryden og dernæst et billede af gryden lige før der kommer låg på og der skrues ned.

IMG_2314IMG_2315