Jeg manglede brød så jeg bagte 2 store rugbrød og 3 grovbrød af fuldkorns-hvedemel.
Rugbrødene bagte jeg af “Bagerens solsikkerugbrød” fra NETTO (alt efter tilbud 10-12 kr).
Jeg brugte blot opskriften på posen, den er nem skal være en blød dej der skovles op i formene og skal kun hæve 1 gang i formen.
Det giver 2 rugbrød der er gode at skære hvis man venter til næste dag –
Jeg lagde 2 halve brød i fryseren.
GROVBRØD AF FULDKORNS-HVEDEMEL:
750 g fuldkornsmel
750 g hvedemel
9 dl vand
50 g gær
3 spsk olie
3 spsk sukker, 2 tsk salt
Gæren røres ud i lunken vand –
Olie, salt og sukker kommes i –
Fuldkornsmelet kommes i på en gang og røres godt rundt –
Hvedmelet æltes nu i lidt efter lidt til dejen er passende –
Sættes til hævning til dobbelt størrelse (hos mig i dag tog det 1 1/2 time) –
Det er afhængigt af temperatur og gær-mængde. –
Formes nu til 3 store brød, der hæver en gang til 20 – 30 minutter –
Jeg penslede med mælk, men ikke nødvendigt. –
Bages ca 30 minutter ved 200 grader.
Jeg delte dem i halve og lagde dem i fryseren.