UGE 47 :
MANDAG…..1.fra måltidskassen
TIRSDAG….2.fra måltidskassen
ONSDAG…..Hokkaido-suppe m kød og melboller
Hokkaidoen har jeg fra haven – Den skrælles og skæres i stykker – Det koges med et par kartofler og gulerødder til det er godt mørt – blendes, smages til og tilsidst tilsættes optøede kød og melboller.
TORSDAG….3.fra måltidskassen
FREDAG…..Ovnstegte grøntsager med et drys hakkede krydderurter + Bagte kartofler med hvidløgssmør
de grøntsager man har ordnes og skæres i ens størrelse dryppes med olie og drysses med salt og peber
steges i ca 35 minutter ved 200 grader
Bagte kartofler får et snit på midten, bages i ca. 50 – 65 minutter og serveres til
LØRDAG…..Tarteletter med stuvede grøntsager
smelt 40g flydende margarine tilsæt en stor spsk hvedemel og rør godt med et piskeris, spæd så med boullion til passende konsistens, (aspargesvand hvis der bruges asparges)læg grøntsagerne i og smag til med salt og peber.
Lun tarteletterne og fyld dem – vi får en salat til gerne med kål og gulerod.
SØNDAG…..Græskarsteg af butternut-squash m kartofler og dampede grøntsager
(Her bliver det porrer og gulerødder, fordi det er i haven)
UGE 48 :
MANDAG…..1. fra måltidskasse
TIRSDA…..Millionbøf m mos og rødbeder
ONSDAG…..2. fra måltidskassen
TORSDAG….3. fra måltidskassen
FREDAG…..Paneret selleri m kartofler, persillesovs og salat af det der er i grøntskuffen.
Paneret selleri er letkogte skiver selleri vendt i mel, sammenpisket æg og rasp der steges gyldne i flydende margarine.
LØRDAG…..Fiske-filetter med fritter
Vi bruger fiske-filetter til ovn og fritterne vendes i lidt olie og kommes i air-fryeren i ca 25 minutter.
SØNDAG…..1. søndag i advent
Forloren hare m brunede kartofler + æbler i gele
uge 49 :
MANDAG…..Blandet ovnbagt grønt (her smager det godt med faste pærer i) – hertil pasta og rugbrød
kartofler, græskar, gulerødder, selleri + evt andre grønttyper du har skæres i klodser – hældes i et smurt fad og stænkes godt med en olie og drysses med krydderi (jeg bruger et kartoffelkrydderi fra Normal-butikken).
TIRSDAG….1. fra Måltidskassen
ONSDAG…..2. fra Måltidskassen
TORSDAG….3. fra Måltidskassen
FREDAG…..Brød m rester
Her tømmer jeg altså køleskabet for det der er i køleskabet, så der er plads til nyt.
Nu nærmer julen sig og uge 50 er den uge jeg handler mest – Når vi når udgangen af uge 50, har jeg en meget kort indkøbsliste med de ting der SKAL købes i sidste øjeblik mest mælkevarer – alt andet er der tænkt på og det er KUN de varer der ikke kan holde sig der kommer på listen – hvis nogen elsker at stresse rundt så lad dem, jeg gider ikke.
LØRDAG…..Hakkebøf med bløde løg, kartofler og tyttebær – hertil vælger jeg en kogt grøntsag, selv om manden og hunden sagtens kan undvære dem den dag 🙂 (de elsker hakkebøf <3 ) SØNDAG.....Jeg tror vi får den første jule-æble-gløg med æble-skiver, der tændes 2 lys i adventskransen. Vi har fået presset æblemost af vores plukkede æbler - der var nogen af vores egne, sønnens og et par spandfulde fra vores nabo - vi fik presset 29 flasker hvoraf de fleste blev gemt til jul - Vi kan bedre lide æble-gløg end rødvins-gløg - en flaske æblemost koges op med en pose (et thefilter) med et par anis eller nelliker, 1 stang kanel + et stykke vanille-stang der ridses på langs tilsæt mandler og rosiner efter ønske - jeg laver gerne ca. 10 thefiltre og lægger i en dåse.