Frittata m kartofler og bacon og brombærkage til dessert


En frittata er en dejlig nem måde at lave en æggekage m fyld –
I Italien laver de den med de dejligste italienske grøntsager –
Rustik mad af gode råvarer (ikke dyre) giver en duft som spreder sig –
Oftest er det frisk grønt der er snurret næsten møre på en stor pande der så går i ovnen
i ca 15 -25 minutter måske er den drysset med lidt ost 10 minutter før den er færdig –
men fælles er de friske krydderurter på toppen –
Med et godt landbrød står tiden stille .

Bacon steges sprødt og sættes til side til pynt
Hakket løg + 1/2 hakket peberfrugt snurrer i lidt olie eller (bedre) baconfedt
Kartofler der er skåret i tern tilsættes og svitses –
MIN pande tåler ikke at komme  i ovnen så
JEG  sætter en bradepande i ovnen –
Når ovn og bradepande er varm hælder jeg lidt baconfedt og grøntsagerne i bradepanden –
Der hældes 8 æg pisket sammen med 3/4- 1 dl piskefløde (piskes med en gaffel) henover  –
Da jeg bruger fedtet fra bacon, tilsætter jeg ikke salt og peber (smagssag)
Bradepanden kommes i ovnen og står ved 180 til massen har sat sig –
til sidst kommes friske krydderurter på og serveres med brød. og evt salat.

Desserten var brombærkage med flødeskum og friske brombær_
Kagen var fra fryseren og bærrene købte min mand ved en bod i formiddags 🙂

Brombærkager (kan være alt andet frugt)

14030915_1034488099980622_22553366_n