Græskar/squash-suppe:
Fremgangsmåden er den samme her i huset –
Græskar/squash skrælles hvis skallen er tyk (squash har tynd skal og nogle græskar) –
1-2 løg + 1-2 fed hvidløg skrælles –
Det hele skæres i mindre blokke og sættes over i ca 3 dl vand og 1 tsk boullion-pulver –
Koges meget mørt, blendes, smages til og koges op med 1- 1,5 dl fløde/madlavningsfløde –
Serveres med flute eller crutoner.
BILLIGT OG NEMT – godt krydret med brød og ristet bacon = selvstændig middagsret
—————————-
Snitzler m ærter og råkost og bearnaisesovs:
Snitzler er nemme at gå til på en hverdag, hvis man som os i dag kan “nøjes” med dem fra dybfrost – både LIDL og ALDI har dem i en rimelig kvalitet og med tilbehør til er det fest-mad på en hverdag.
Tag dem der er nødvendigt og læg resten i fryseren med det samme.
Smelt halvt olie/ halvt smør på panden, og det er specielt her jeg ser fordelen ved den nye pande (den behøver ikke meget)
Steg snitzlerne lys-gyldne og tag dem op på et fad –
Pynt dem som man har lyst –
evt en medaljon (citronskive, benfri sild og kapers) men ikke i dag 🙂
I dag skal fine ærter til, (de er fra frost og skal blot varmes igennem) resten af råkosten fra i går, kartofler og bearnaisesovs (Flaske fr ALDI).
———————————
Desserten i dag er Vandmelon (sønnen synes det var meget længe siden)