Jeg starter med at koge medister, HVIS jeg ikke har en kogt i fryseren –
Det har jeg næsten altid, fordi jeg koger den når den er købt, inden den kommer i fryseren –
Da jeg er kræsen med medisterpølse køber jeg feks 2 kg af gangen.
Jeg kan lide den fra slagteren i den lokale SUPER-BRUGS,
men mange andre synes jeg er FOR ringe i kvalitet.
Stærk hjemmerørt sennep:
1 blå pose sennepsmel røres med 2 spsk kogende vand og røres med honning m appelsinsmag
Der skal en del honning i, MEN DET BLIVER IKKE børne-sennep –
Den er stærk lidt grov med en sødme af honning og et svagt duft og strejf af appelsin.
Jeg køber god honning (er af og til på tilbud) – brugt på rette sted er det et fantastisk krydderi, der runder af. 😀
Der er delte mening om hvor mange grøntsager der skal i gule ærter, da jeg laver en vegetarisk udgave kommer der mange rodfrugter i tern i –
Hvis man har en kødsuppe kan man i realiteten nøjes med at tilsætte “ærterne”.
Når Jeg skal lave gule ærter starter jeg IKKE med at koge en sprængt gås, et grise-hoved, eller skanke og flæsk fra slagtning.
Jeg laver dem vegetarisk (nogle siger det er genvejsversionen 😀 ), men de smager godt og serveres med brød og kogt medister til dem der vil have kød + 1 god sennep
Jeg skræller rodfrugter og skærer dem i små tern ca 1,2 Liter –
Hvis jeg har nogle små bitte løg tilsættes de også.
(Jeg havde 2 store gulerødder, 1 persillerod, 2 pastinakker , 1 tyk skive selleri og 2 kartofler.)
Hælder dem i gryden med knapt 1 l vand –
1 spsk grøntsagsboullion-pulver, 1 tsk salt og 1stilk frisk timian –
Koges til grøntsagerne er møre –
Under kogning tilsættes nu “møllerens gule ærter” til den ønskede konsistens,
det koger ca 5 minutter under omrøring – færdig 🙂
1 spsk eddike tilsættes tilsidst, giver smag og gør ærterne lidt tykkere. (har jeg lært af en kok)
Alternativt kan man lægge gule flæk-ærter i blød i mindst 12 timer –
Koge dem møre i rent vand og purere dem gennem en sigte –
Dette tilsættes så i stedet for “møllerens” –
Jeg synes ikke at “Møllerens gule ærter” er et dårligt produkt –
derfor snupper jeg genvejen .