Jeg har bagt boller i dag 72 stk –
Sønnen skal have halvdelen med på job i morgen fordi de ordnede mine køkkenlåger 😀
Det er mange men ikke så uoverskueligt som det lyder –
Jeg lavede dobbel portion af denne opskrift (jeg satte mængden i dag i parentes) –
Halvdelen med rosiner + halvdelen uden.
100 g gær(2 pk)…………………………………………………..(4 pk)
1/2 dl sukker + 1 tsk salt………………………………………( 1 dl sukker +2 tsk salt)
6 dl mælk (jeg bruger letmælk) 125 g smeltet smør…( 1,2 liter mælk + 250 g smør)
1000 gram hvedemel……………………………………………( 2 kg jeg brugte en lille smule mere)
Når jeg vil have 1,5 dl rosiner i dejen overhælder jeg dem med kogende vand fra el-kedlen –
Lader dem stå og trække 5 minutter (så er de saftige i stedet for tørre)
Der æltes en lidt blød gærdej der hæver til dobbelt størrelse –
Der formes boller på 2 plader ( i dag blev der 4 plader) og de pensles med sammenpisket æg –
Når de pensles med det samme kan de hæve længe uden at tørre på overfladen – Og de skal nu hæve til de er godt “svampede” (mine hævede 50 minutter) –
Bages ved 200 grader i 12 – 18 minutter (Skal være lyse men gennembagte)
Derudover bagte jeg gærklejner
Så er der også lidt til os selv og tro mig dele bliver spist
Her er til vores kaffe