GRÆSKARSUPPE:
Græskar er en lidt overset grøntsag – Prøv at købe et med hjem, evt fra en bod, der kan ikke ske så meget ved at prøve, måske finder du ud af at det smager pragtfuldt 😀 eller også ved du, at den opskrift skal du ikke prøve igen – tænk på at mange spisesteder serverer græskarsuppe til forret, i efteråret – jeg synes det er et forsøg værd – her satte min mand og sønnen suppen på “genbrugslisten”<3
1 græskar på str med en håndbold skrælles og indmaden fjernes – skæres i stykker. 25 g smør smeltes og stykkerne (og jeg tilsatte 2 fed hvidløg) vendes rundt så de bliver blanke, tilsættes 2 spsk bouillonpulver og 3/4 l vand ELLER 2 terninger opløst i vand. Koger nu stille en god halv time til det er mørt, blendes og justeres til rette tykkelse med yderligere bouillon – vi kan lide den som en cremet halvtyk suppe, lidt som en ærtesuppe.Nu tilsættes evt kødbollerne (en lille pose) og suppen smages til med salt, peber og evt chiliolie – her er vi ikke helt enige om mængden så vi sætter olien og ekstra persille på bordet.
————————————————————-
Denne suppe kan laves med andre grøntsager – brug fantasien og det der er i huset –
Kartofler+ løg og purløg på toppen.
Rodfrugter (rester) + 1 – 2 rødbeder, creme fraiche og fintklippet purløg på toppen.
Gulerødder, pastinak og persillerod, lidt fløde i og krydderurter på toppen.
Jordskokker (fra haven) med lidt fløde, stegte løg og evt lidt chiliolie.
Der er mange muligheder – men fremgangsmåden er den samme, resultatet bliver naturligvis forskelligt men det bliver sund og billig mad.
Til os brugte jeg 7 kroner på et græskar ved en bod og 10 kroner på kødboller (købt på tilbud), herudover brugte jeg et brød fra fryseren og lidt bouillonpulver, salt, peber og vi krydrede med lidt chiliolie – i alt omkring 20 kr og der er mad til 4 mennesker – det er billig mad.
————————————————————-
Vi fik bryde-brødet jeg bagte den anden dag til – på denne måde bliver en grøntsagsuppe til aftensmad – det kunne også være en pose flute.