Oksegryde i stegeso


OKSEGRYDE I STEGESO:

Jeg har købt en snøret oksesteg af oksebov, den har jeg skåret i tern og bruger den ene halvdel i dag, resten er frosset ned. I dag er det simremad så jeg bruger stegesoen. Det skal stå længe ved svag varme, men det passer sig selv, så jeg kan lave andre ting imens.

Hvis man ikke har en stegeso, kan man bruge et dybt ovnfast fad, lægge maden i, lægge et stykke bagepapir over  inden i fadet, og så pakke flere lag stanniol UDEN om og henover fadet. Fidusen er at holde damp inde i fadet så drypper kødet sig selv og kraften bliver meget koncentreret, som i stegesoen.

1/2 kg oksekød i tern – 600 g grøntsager (det virker voldsomt men de falder sammen) , jeg brugte 2 porrer, 2 gulerødder, 1 pastinak, 1 persillerod, 1 skive selleri og 1 stort løg = 600 g renset grønt – Kartofler til kartoffelmos.

Kødet brunes i 1 spsk olie og drysses med salt og peber.  Alle grøntsagerne lækkes i stegeso/fad, kødet lægges henover. Så kogte jeg gryden af med 1 dl vand, og hældte over retten. Lagde låg på eller pakkede grundigt ind – satte fadet i en kold ovn og tændte på 150 grader –  godt 3 timer senere kunne maden tages ud og var færdigt og meget mørt.

Serveres med Kartoffelmos og asier

—————————————————

KARTOFFELMOS:

Kartofler skrælles og skæres i stykker -koges UDEN salt til de er møre – piskes med et håndpiskeris med 1 dl letmælk (normalt ville jeg bruge en stor klat smør MEN KALORIERNE) – smages til med salt og peber

—————————————————-

IMG_2356