Madplan for uge 50


Jeg elsker JUL:
Altså hyggen ved at kunne tage en kop kakao/te – trække sig lidt ind i den der herlige bobbel der skabes af lys i haverne, fyrfadslys og ild i brændeovnen – DEN ER PRAGTFULD.
Jeg kan lide den “Voldsom trængsel og alarm” hvis man ikke skal stresse af sted.
Jeg kan lide at have gæster og hygge mig – for  os er hyggen vigtigere end  størrelsen på gaver.
Jeg er færdig med at købe gaver og de er pakket ind – vi bliver 6 personer juleaften og der bliver fyldt under træet (så det er som det skal være <3 )
JEG mangler kun at købe “sidste øjebliks-varer” og dem køber jeg d 21. eller 22. december – så holder det fint julen over – Julefreden indfinder sig for alvor når de sidste indkøb er gjort og der findes efter vores mening ikke noget bedre end at “futte lidt rundt” d 22 + 23 december – slappe lidt af (måske læse avisen eller en bog, ja gøre præcis hvad man vil) <3

MANDAG:……Pasta m broccoli, salat og  stegte pølser.

TIRSDAG:……Gode store burgere.  ( bruger ca 750 g fars – resten bruges til Forloren hare)

ONSDAG:…….Tortelini m tomatsovs og råkost (gulerod, hvidkål og rosiner)

TORSDAG:…..Krydret thaisuppe m kylling – her bager jeg  havreflutes

FREDAG:…….Stuvet hvidkål m frikadeller (bruger 400 g fars – ca 100 g gemmes til forloren hare)

LØRDAG:…….Forloren hare  (bruger kun 1/2 pk bacon resten gemmes til i morgen)

SØNDAG:…….Stegt bacon m persillesovs (bruger 1 1/2 pk bacon)

Når jeg handler flæskefars køber jeg det i de pakker der nu er på tilbud – hvis der er 500 g på tilbud pakker jeg det om i 400 g i en lynlåspose de sidste 100 g kommer i en lille pose for sig selv (1 sådan portion blandes med 250 g oksefars, feks til forloren hare Lørdag)
Oksefars pakker jeg altid i poser med 250 g – så kan der tages det der er nødvendigt –
Vores super-brugs har altid feks ca 2,750 kg frisk-hakket flæskefars for 100kr (det er til 7 x aftensmad)
BEMÆRK DU SKAL OMFORDELE DE 3 PK FARS 
i 750 g oksefars, 400 g flæskefars og 250 g oksefars/100 g flæskefars i hver pose til fryseren)

2 x bacon, 2 x oksefars, flæskefars,, pølser = 90 kr
pasta, hvedemel, smør-produkt,  havregryn, 2 x gær, 1 x rugbrød, 1 pk rosiner. 1 x tortelini = 70 kr
6-7 x Mælk, ost, græsk yoghurt, 1 færdig thaisuppe = 100  kr
Gulerødder, kartofler,  agurk, persille, salat, hvidkål =  60 kr
ca 320 kr (men husk skyklapperne) så er der til at bage et par hvedebrød/havrebrød (evt til morgenmad eller sandwich til madpakker) + råkost af hvidkål og gulerødder –

Mandag og onsdag kan der spises kød-frit. Ja, tirsdag bliver min burger med et par stegte skiver squash i stedet for kød, de 2 andre får kød 🙂
Min thaisuppe er fra Føtex – de har nogle med fyld i (både kød og grønt)