Vi bruger rugbrød til Tun-mousse, når det skal være aftensmad –
ellers ville vi nok bruge ristet brød eller flutes til 😀 –
men dette er sundere og DET betyder noget hos os.
Du skal bruge husblas – men lad være med at panikke, det er ikke så svært –
6 blade husblas
1 1/2 dl mayo (light)
1 1/2 dl græsk yoghurt (mager)
1 dåse tun i vand
citron, salt, peber og “tørret dildspidser” (jeg har ikke mere frisk dild i haven, så jeg køber en pose tørret dild i “TIGER”-butikken) vi kan lide dild i salat og til fisk.
Læg husblas i blød i KOLDT vand (dækkes helt)
Jeg sætter en kasserolle med lidt vand i kog –
Åbn dåsen med tun og lad den dryppe af, findel det bagefter på en tallerken.
Rør mayo, græsk yoghurt og 1-2 spsk citronsaft –
smag til med salt og peber.
NU tager man en skål der kan tåle varmen og heri lægger man husblassen der løftes op af det vand det står i blød i -Sammen med det vand der følger med –
Skålen sættes i kasserollen og kasserollen tages af varmen – der piskes nu godt til husblassen er opløst og helt flydende –
Så tager man mayo-blandingen og mens man pisker godt med piskeriset, tilsættes husblassen i en tynd stråle – det skal piskes godt.
allerede nu vil man kunne se det tykner og heri blandes så den afdryppede tun og der smages til –
Det hældes op i en pæn skål/form og sættes til side i mindst 3 timer, gerne til næste dag –
HVIS man vil vende den ud kan man smøre formen med lidt olie eller fore med lidt plastikfolie/bagepapir.
Moussen pyntes med hvad der er (æg i skiver, tomat, salat, strimlet gulerod eller agurk)
Samme metode kan anvendes til en laksemousse (her kan bruges lakserester)