KARTOFLER:
Kartofler skrælles og koges ca 25 minutter i letsaltet vand, vandet hældes fra og de serveres straks.
————————————————————-
GRØNTSAGER:
I dag bruger vi frosne grøntsager – Jeg havde nogle karotter og nogle frosne ærter – Først sættes lidt vand over at koge, der tilsættes en spsk salt og karotterne kommes i – De koger ca 3 minutter og herefter hældes ærterne i – når det koger lægges låg på og gryden tages fra varmen.
Efter at have stået 3 minutter er grøntsagerne færdig til servering.
——————————————————————
KREBINETTER:
500 g kalv og flæsk deles til 5 “bøffer” og formes og vendes i sammenpisket æg og rasp.
Vi panerer krebinetterne i æg og rasp og steger dem på panden i halvt smør/halvt olie. Skru lidt ned så de ikke branker – de skal være pæne og lyse. de skal nok stege 5 minutter på hver side. Lige før de er færdige drysses med salt og peber.
———————————————————————
PERSILLESOVS:
Lav en lys sovs af vand/boullion og 2 spsk hvedemel der piskes godt og koges op. Tilsættes 1 dl mælk og smages til med salt og peber og rigeligt med hakket persille –
Persillesovs er god til de fleste grøntsager og det er så lidt ekstra der skal til for at “opgradere” sovsen til noget de fleste kan lide. 😉
———————————————————————-
Vi fik en finthakket spidskålssalat til
———————————————————————-