I dag har jeg hentet æg og tomater og en lille sæk med løg i den lokale gårdbutik, i den lokale brugs fik jeg 3 krumme danske agurker for 10 kr, så er der friske ting til i næste uge.
Vi er inviteret til fødselsdag i dag så vi skal ikke lave mad i dag, jeg tror vi skal have porresuppen i stedet i morgen , så laver jeg kikærtegryde en anden dag, vi kan begge godt lide suppe og flutes.
Da vi var i gårdbutikken havde de mange fine ting, Kartofler, fine rødbeder og store squash samt honning og små sjove græskar, men, da man ikke skal købe mere end der bliver spist købte vi kun det vi skulle bruge.
Vi køber ofte ting ved lokale boder, når vi kører en tur. Det er billigere end i butikkerne , det er friskt og det er årstidens frugt og grønt. Efterhånden har vi en ide om hvor der sælges tomater og persille og hvor der lidt senere sælge forskelligt kål. Det er en af de fordele der er ved at bo på landet. En anden er at man ofte har en have hvor der selv på et lille stykke kan dyrkes noget der i en lille målestok kan bidrage til husholdningen. Vi gør ikke voldsomt meget ud af vores havedyrkning, men har da haft lidt kartofler og tomater, så har vi haft lidt jordbær og hindbær der er kogt til marmelade. vi har lagt persille i fryseren og senere skal vi have gravet nogle jordskokker op, vi har kun lidt og mest for de kønne gule blomster, men har man en gang sat en håndfuld jordskokker har man dem altid. Brombær har vi plukket på en skovtur sidste weekend (de er syltet) og blommer har min mand plukket hos nogle bekendte i stor stil (der er kogt marmelade og lagt i fryseren til blommekage og blommegrød). Vi køber ikke marmelade hele året, vi laver ca 40 glas af standardstørrelse , det er det forbrug vi har på et år. Senere på året koger vi gerne marmelade af æble/hyben og jeg laver nogle glas af appelsin/revet gulerod. Skulle der blive lidt overskud er det fine små gaver og familien kan også aftage lidt.
Jeg er gået lidt i tænkeboks, da jeg overvejer at købe en ny fryser. Jeg har kun en lille skabsfryser, men synes den er lidt dyr i drift, Jeg vil gerne have plads til at udnytte fordelen ved at købe kød i lidt større portioner, og det den ikke stor nok til. Jeg køber i øjeblikket meget kød i vores lokale dagligbrugs, de har ofte gode tilbud på “storkøb” på 2-5 kg, jeg selv kan skære ud, men ville gerne købe større portioner direkte af slagteren. Det ville give en kilopris svarende til hakket kød, så det må overvejes. 🙂