Røde pølser, persillesovs og nye kartofler – Danske jordbær til dessert


Denne middags-ret er noget vi fandt på da sønnen var lille (3-4 år), ham og hans fætre kunne lide det og for os har det nu i mange år været tradition at dette skal vi have 1 gang om sommeren når persillen er frisk i haven, kartoflerne er fine og små og de danske jordbær kan købes ved boderne ved vejen. Til jordbær får man mælk eller piskefløde efter ønske.

Normalt spiser vi ikke røde pølser – MEN lige her er de på sin plads 🙂 – For os er det indbegrebet af sommer. Da vi har 2 småpiger på besøg, og menuen er børnevenlig, så blev det i dag, men stadigvæk – køb en ordentlig pølse (2 gode er bedre end 4 halvdårlige) coop har en rimelig udgave, og jeg har købt en tulip-pølse, den plejer stadig at bevare det sprøde knæk.

PØLSER:

Pølser varmes bare ved at komme i kogende vand, tages straks af varmen og hviler i det varme vand.

——————————————

PERSILLESOVS:

Persillesovs er en lys sovs smagt til med salt, peber og persille.
Sovsen skal ikke være for tynd og der skal være rigeligt persille.
Brug evt søgefeltet til højre og søg på “mager sovs”

—————————————-

Nye kartofler renses så meget man ønsker, nogle vil have skræller, JEG vil have UDEN SKRÆL – koges i saltvand i 10-15 minutter.

—————————————–

Jordbær med fløde/mælk til dessert

——————————————

IMG_2652