Italienske kødboller i tomatsovs, pastaskruer og salat med ananas


Salat med ananas:

Blandet salat (rød og grøn pluksalat – har det i haven)
1 dåse ananas i tern
Delene blandes og en dressing af citron ,lidt olie, lidt vand og 1 tsk honning piskes sammen og hældes over,
pyntes med lidt strimler af rød peber eller fintskåret forårsløg.

———————————-

Italienske kødboller:

500 g oksefars, 2 æg,  2 spsk hakket persille, 1,5 dl rasp, 2 tsk hvidløgspulver, salt og peber – det skal smage af noget.
Det hele æltes med hånden og rulles til små valnøddestore boller,
disse rystes i et par spsk hvedemel og steges herefter i 1/4 dl olie på en stegepande. Panden rystes hele tiden så de forbliver runde (de triller rundt på panden). Skal kun steges få minutter.
der bliver rigeligt til 4 personer – kan også række til 5-6 personer.

Tomatsovs:

6 tomater( evt 1 dåse), 2 fed hvidløg, 1-2 løg (efter størrelse), lidt paprika, 2 spsk tomatpure (fra tube eller dåse), her 1 spsk sød chilisovs, et drys sukker, salt og peber.
Det hele hakkes og koges sammen – blendes og tilsættes tørrede krydderurter (her basilikum).
Kødbollerne tilsættes og varmes godt igennem.

—————————————–

Serveres med nykogt pasta og salat –
Dette er en af de retter der næsten kalder på en flaske italiensk vin ;-), på mavepine hos sønnen, og vi får friske frugtspyd til dessert.

——————————————-

IMG_2650