1 græskar skæres i stykker –
Indmaden fjernes (jeg bruger en is-ske af metal)
De skrælles og som man kan se på billede 1 er der ca det halve tilbage.
Græskar skæres i mindre stykker –
1 Stort løg hakkes
1 -2 fed hvidløg hakkes ( mine er friske – de er stærke)
I en gryde varmes 2 spsk olie og heri svitses løg,hvidløg og græskar der hældes 1/2 l bouillon (min er fra pulver, men kunne være en terning)
Hvis det ikke havde været et hokkaido-græskar (har flot farve og nøddeagtig smag),
havde jeg her tilsat 2-3 gulerødder alt efter str for farvens skyld.
Det hele koger 1/2 time og blendes – nu kan man efter temperement koge op med fløde eller mælk – JEG brugte 2 dl sødmælk -synes ikke det var nødvendigt med fløde 😉
Til sidst fik suppen et drys timian og lidt knust chili fra kværn.
Der blev 1 l suppe ekstra der blev lagt i fryseren.
Jeg serverede med ristede bacontern og nybagte brød <3