Tærtebund af kold risengrød fra 1868


Tærtebund af kold risengrød
1 tallerkenfuld kold risengrød
6 æg – Jeg brugte kun 4 store landæg, æggene var ikke så store den gang har jeg fået at vide af en fra et museum – de brugte heller ikke hvidt sukker så ødselt som i dag 🙂
60 g  smør
Hakkede nødder eller mandler
Grøden røres med 1 spsk vanillesukker og æggeblommerne og det smeltede smør røres i –
Hakkede nødder eller mandler  kommes i.
Æggehviderne piskes stive og vendes i .
Dejen kommes i et fad og bages i ovnen ved  glødeild (175°C )i 40-45 min.
Temperaturen har jeg skrevet til i parentes, den passer i min ovn.
Jeg brugte en lille bradepande med bagepapir – det fandtes ikke i 1868 😉
Vanillesukker er noget jeg har tilvalgt, det var der ikke i originalen

Jeg delte den i 8 trekanter, og har frosset 6 stykker ned.
De 2 blev brugt til bund i vores dessert –
Først blev der lagt 2 kugler god is.
Pyntet med tynde melonskiver og dampede hindbær.

IMG_2766 IMG_2770