Hvorfor er det kun kødboller og kylling der kommes i carrysovs? –
Det er nok gammel vane, tror jeg.
Flere steder har de en gang i mellem økonomipakker med skinkestrimler til feks 50 kr.
Jeg har haft købt en STOR pakke i netto og delt den i 4 plastikposer, det var en af dem jeg tog i dag ( en anden kom i tarteletter en dag der var et par gæster til frokost).
Vi fik strimlerne i carrysovs, det er vigtigt at den smager af Carry, ellers bliver det lidt “tamt”.
Her hos os fik vi 1/2 æg og croutoner til – de 1/2 æg fordi JEG kan lide æg og carry (det kunne de 2 andre faktisk også godt lide 🙂 ) – croutonerne fordi jeg synes maden smager bedst hvis der også er noget med bid i at tygge på.
Løse ris til – passer bare til carrysovs.
Sovsen laves som man plejer – men smag den godt til –
Skinkestrimlerne kommes i og varmes godt igennem.
Imens koges risene –
1 del ris til 1,5 del vand –
Koges til de netop er møre og hviler 5 minutter.
Æggene koges i 10 minutter,
Så er mine fine men det er også store landæg,
da der et æggeudsalg i nærheden af hvor jeg bor.
Croutoner:
Disse sprøde brødtern er blevet populære både som topping
på den varme mad og på salat –
MEN det er alt for dyrt at købe dem færdige –
Det er toastbrød i små tern der kan drysses med lidt olie (måske krydderolie) og puttes i ovnen i nogle få minutter – HOLD GODT ØJE MED DEM.
Eller de kan koges i ca 1,5 cm olie i en kasserolle , de skal kun lige ned og vende –
så er de færdige – drypper godt af på køkkenrulle og drysses med krydderi.
(Jeg brugte 3 skiver toastbrød og der var rigeligt)