Hakkebøf m. bearnaise, bådkartofler og hvidkål-salat


Hakkebøf er hakket oksekød formet og vendt i krydret mel –
Melet kan krydres med salt og peber eller hvis man ønsker det med en blanding af de krydderier familien kan lide.
Her bruger vi ofte en blanding fra TIGER der hedder “mormors krydderiblanding”, der er krydderurter og lidt hvidløg i, den synes vi er god 😉

Steges i halvt olie/smør til de er gennemstegte men ikke brankede.

Serveres med båd-kartofler (i dag er mine fra frost) samt bearnaisesovs og en salat af hvidkål.

HVIDKÅL-SALAT:
Hvidkål der har trukket med salt i en time, blandes med tyndt-skåret jordskokker  og æbler vendt i citron blandet med vand –
Pyntes med lidt hakket valnødder

Creme-fraiche smages til med citron, salt, peber og 1/2 tsk sukker – eller JEG brugte en paprika/chili-blanding (jeg tilsatte 1 tsk til 1/2 bæger creme-fraiche – DER måtte resten af creme-fraiche i, så var den god – så pas på når i prøver noget nyt 😉  )
Dette hældes over salaten.

Kartoflerne fik lov at tø lidt op så sprutter de ikke så meget.
De fik 5 minutter i friture, så var de sprøde

IMG_2879