Jeg købte et stykke nakkekam i Netto (72 kr) –
Jeg skar 4 store nakke-koteletter og halvdelen af stykket lavede jeg til en rullesteg med æbler og svesker, det sidste + lidt afpuds skar jeg i stykker til min labskows.
LABSKOWS:
Det er en rigtig efterårsret 🙂
Det kan diskuteres om den er køn, MEN den smager godt.
Kødet, 2 store løg samt 1 kg kartofler der er skrællet og skåret i tern, lægges i en gryde lagvis med en blanding af groft salt, groft knuste peberkorn og 3-4 laurbærblade.
Der tilsættes boullion til det titter frem mellem kartofler , MEN de skal ikke dække det hele, der kan kommes mere væde ved under kogningen.
Det koges op og der skrues meget ned, så det kun simrer mørt, det tager et par timer.
Det skal være meget mørt og kartoflerne skal begynde at koge ud og jævne.
Serveres med smør, rødbeder, purløg og godt rugbrød – et glas øl passer perfekt hertil 😉