Farsbrød m. kartoffelbåde og rødkålssalat


Rødkålssalat:
Rødkålen er et stykke jeg tog fra da jeg lavede rødkål i mandags.
Den blev snittet fint og lagt i en skål –
Blandet med appelsinskiver (havde ingen, så det blev klementiner) og valnødder.
Dressing : 2 spsk olie – 1 spsk vand – ca 1 spsk appelsinsaft og 1/2 spsk honning –
det hele piskes godt sammen og hældes over salaten.

Kartoffelbåde:
Frosne kartoffelbåde lægges i en varm ovn og steger 20 minutter eller frituresteges i olie –
Alt efter samvittigheden, jeg indrømmer at jeg kan lide dem fra frituren, men kaloriemæssigt bør jeg bruge ovnen 😉

Farsbrød:
Jeg brugte flæskefars i dag og rørte ca 450g med 1 finthakket æg, 2 æg og krydderier, –
Jeg brugte salt, peber og lidt tørret krydderurter (kan godt lide de grønne nister) –
Røres godt og tilsættes  ca 3/4 dl boullion og ca 2-3 spsk rasp –
Formes til et “brød” på et fad og sættes i en 180 grader varm ovn i ca 45 minutter –
Her vil det være smart, hvis man tog et smalt  fad , så der også blev plads til kartoflerne
<3  2 ting på en gang .

Vi fik bearnaisesovs til – vælg en færdig sovs – JEG synes der er for meget salt og for meget tilsætning i pulversovs.

IMG_2897