Jeg startede med pæretærten da den skal bage i ca 40 minutter og så køle lidt af (smager bedst lun).
Jeg lavede først dejen af 250 g hvedemel, 130 g sukker, 175 g smør, 1 tsk stødt ingefær (smagen er god til pærer) og et stort æg.
Alt smuldres godt sammen og æltes meget lidt (dejen er klistret), dejen lægges på køl eller bedre 20 min. i fryseren.
Så skrællede jeg 4 store pærer (har du ikke pærer som jeg, har du måske nogle nedfaldsæbler) og skar dem i halve og fjernede kernehuset. Jeg smurte en tærteform ca 24 cm i diameter med lidt smør.
Så tager man den kolde dej og ruller den ud i 2 cirkler, den ene på størrelse med tærteformen, den anden lidt større, det går let at rulle ud mellem 2 stykker bagepapir (hvis dejen stadigt er klistret så drys med LIDT mel). Den store lægger man i bunden og op ad siderne af formen ,så lægges pærerne med buen opad og den lille cirkel lægges øverst. Der pensles med vand og drysses med 1 spsk sukker.
Sættes i en 200 grader varm ovn og bages ca 40 min. Smager bedst hvis den køler af så den kun er lun. Serveres med en klat flødeskum.
Tarteletter med kylling i asparges.
Jeg havde kylling der var kogt i går i køleskabet, så jeg lavede en opbagning af lidt smør, mel og vandet fra en dåse aspargessnitter samt lidt mælk. Smages til med salt og peber. Så tilsatte jeg kyllingekødet og en dåse aspargessnitter og varmede det godt igennem. Tarteletterne kan man varme i ovnen men ikke for længe (skal kun have få minutter ) så hold øje med dem.
Hos os spiser nogle tarteletterne uden noget til, andre vil gerne have kogte kartofler til. Så vi fik først Tarteletter med kartofler (til nogle) og bagefter fik vi så Pæretærten med flødeskum. Så var alle mætte.