GULERODSTÆRTE: fra karolines køkken 4:
50 g smør, 100g hvedemel, 100 g revet ost ca 1, 5 dl, 1/2 tsk salt, 1 spsk vand –
Det hele smuldres hurtigt sammen og sættes til hvile 30 minutter
Denne portion passer til en tærteform på 22-24 cm i diameter.
Fyld:
200g groftrevet gulerod, 3 groftrevet løg, 25 g smør, 2tsk frisk timian, 3 spsk hvedemel, 2,5 dl mælk, salt og peber.
Svits grøntsager i smøret hæld melet over og rør godt rundt –
Tilsæt mælken langsomt og kog igennem –
Smag til med timian salt og peber.
Fordel stuvningen i formen og rul dejen ud i en plade der passer til formen –
Pynt evt med resterne pensl med lidt æg og bag 30 minutter ved 200 grader midt i ovnen.
STEGTE RIS:
Kolde kogte ris steger i lidt olie på panden og tilsættes ca 1 dl ærter, der er optøet fra frost –
og i dag blev der også tilsat 2 dl kikærter(fra dåse)
Rester af andet grønt kan bruges feks . et stykke squash i tern eller 1 stykke peberfrugt skåret i tern alt efter hvad der er i grøntsagsskuffen.
(Risene kan også skiftes ud med kolde nudler der er skåret lidt ud)
KOGT SKINKE:
Jeg bruge et stykke af en stor skinke –
Vores slagter i SUPER-BRUGSEN laver nogle hjemmelavede skinker der er GODE –
De er ofte på tilbud (hvad der ikke gør dem dårligere).
Det koger ca 40 minutter og hviler lige så længe –
(imens laves gulerodstærten)
Serveres med gulerodstærte og stegte ris.
Billede kommer senere
og her er billedet: