GISOU (også kaldet karrykål)
250 g hakket oksekød 3-6% (det er nok til 4 pers)
1 hakket løg
3-4 dl vand (kålen afgiver også væske)
1 bouillonterning
300 g fintsnittet hvidkål
1 stor revet pastinak
(Her kan der tilsættes 2-3 gulerødder i tynde skiver)
karry efter smag
salt og peber
evt. chili
Jeg bruner kødet godt –
tilsætter grøntsagerne og vender det godt rundt –
tilsætter 1-2 tsk karry, måske mere 🙂 –
Kog det godt sammen ( hos os skal det være helt mørt) –
Smag til med salt, peber og evt chili –
Her kommer vi selv chili på da der er forskellig opfattelse af HVOR meget 😉
Her bruger jeg ikke gulerødder i min GISOU, da jeg hellere vil have en råkost af revet gulerødder til sammen med løse ris (det giver nogle kontraster i konsistenser).
Serveres med flute, løse ris og revet gulerødder.