Mens manden fyldte opvaskeren lavede jeg en dej ,
hvor jeg kunne bruge resten af risene 2 dl og 1,5 dl råkost.
Jeg tog 3 dl yoghurt og 3 dl varmt vand –
Opløste 50 g gær og 1/2 tsk salt –
derefter tilsatte jeg 150 g havregryn (3 dl), ris og gulerod –
Herefter rørte jeg ca 400 g hvedemel m højt proteinindhold i (fås billigt i ALDI) –
Jeg æltede så hvedemel i til dejen slap hænder og skål (ialt ca 550g) –
Satte dejen til hævning til dobbel str –
lægges i 3 forme (mine er ikke så store)og hæver igen –
bages ved 200 grader i ca 35 minutter.
Ved denne opskrift ville jeg have brugt ca 900-1000 g hvedemel,
men ved at anvende ris, gulerod og havregryn er mængden NÆSTEN halveret og mængden af fibre er steget væsentligt så det nu er indenfor reglerne for diabeteskost.
Brødene blev perfekte med en god skorpe og smag, bløde og saftige.