Langtidsbraseret nakkekam m mørk øl.


Nakkekam er tit på tilbud – jeg har for nogen tid siden købt et stort stykke i den lokale Super-Brugs – kostede 58 kroner og der er nok til 3 dage – det er rent kød og denne her vejer ca. 2kg.
Men når det skal laves, og det tager lidt tid  (men passer sig selv) –  kan det betale sig at tilberede et helt stykke kød eller koge en stor portion suppe og så have nem mad i fryseren –
Man behøver ikke spise det samme hver dag i flere dage 😀
Jeg serverer det i aften – noget af kødet serveres søndag med paprikasovs og ris – det sidste fryser jeg ned med lidt af øl-skyen, det bruger jeg senere til en gryderet m mos til.

Jeg ryddede op i mit køleskab i går –
Tog de rodfrugter, 2/3 squash + 1 rød peberfrugt , der lå og kedede sig, ordnede dem og skar dem i små tern, der blev til 2 portioner med 400 g i hver – den ene lagde jeg i fryseren – den anden bruger jeg i dag 😀

At Brasere betyder at kødet brunes og så steger i dampfyldt/fugtigt rum til det er mørt –
herved mørner kødet samtidigt med at det suger masser af kraft og smag –
Derfor er det også en god ide at vælge en øl med god smag-
Skal der “festes” så server ligeledes øl til maden til de voksne –
Man behøver ikke tænke på den alkohol der er i den øl der kommer i gryden –
Her fordamper alkoholen ud, men smagen bevares –
Skyen smides ikke ud – det der ikke bruges til sovs i dag fryses ned til senere,
den indeholder masser af smag og kraft til eks. gryderetter eller en hurtig suppe 😉
og er langt bedre end boullion-terninger  –  så hvorfor smide den ud?

BRASERET NAKKEKAM:
En stor flad gryde (stegegryde) varmes op og kødet  brunes i 2 spsk fedtstof efter eget valg (jeg bruger kokosfedt fra ALDI) – smør eller olie er ok –
Grøntsagsternene tilsættes sammen med salt og peber + 1 stærk øl –
Låg lægges på og der skrues ned –
Det små-steger nu til det er MEGET mørt 2 1/2 til 3 timer –
(men det passer jo sig selv og vi har brændeovn så der stod gryden ovenpå de sidste 2 timer) –
Af sky fra nakkekammen laves en skysovs – Tilsæt ikke mælk det er synd for smagen.
2,5 dl sky jævnes og smages til, justeres evt m kulør.

Der serveres kartofler og kogte grøntsager til –
Jeg ved der blev serveret tyttebær til forloren hare i går, men det vil nu heller ikke være tosset her 😀

Halvdelen af det resterende kød bliver gemt i en boks med lidt af skyen til søndag og den anden halvdel fryses ned m sky til senere, der blev også en lille boks med ekstra sky.
Så er der blevet god mad til 3 dage og de 2 næste gange er det lynhurtigt at gå til –
Man laver blot en sovs af skyen enten med smag af karry, tomat eller paprika og serverer med mos, ris eller pasta og et stykke godt brød – så det kan laves på 20 minutter.

IMG_3186