Brødbagning (af rugbrødstypen)


I dag har jeg bagt brød af rugbrødstypen,
for en gang skyld var det på sønnens opfordring – der ellers er MEGET glad for hvidt brød ell toastbrød.

Jeg har købt noget maltmel i rema 1000 –
det har jeg prøvet – det blev virkeligt godt –
Jeg prøvede 2 metoder –

Den første metode var at bruge en færdig mel-blanding  fra LIDL –
Jeg brugte deres bondebrøds-mel og tilsatte 50 g maltmel –
Jeg brugte bagemaskinen til dette brød og fulgte opskriften –
3,6  dl lunken vand, 45o g melblanding og 50 g maltmel –
det blev mørkere end normalt pga maltmelet –
men stadigt let og luftigt – det smagte fantastisk og duftede i hele huset ;D –
DET skal jeg da gøre noget oftere.

Her er brødet fra maskinen (vi skulle lige smage)IMG_3185

Den anden metode var at blande 300 g hvedemel, 300g fuldkornshvedemel, 100 g havregryn, 200g rugmel + 75 g maltmel –
Så opløste  jeg en pakke gær i  6,5  dl lunken vand  –
Hældte vand/gær op i melet og rørte godt rundt –
Lod det hæve 1/2 time i en solstribe 🙂
Rørte godt rundt igen og skovlede det op i 2 forme der hævede til dobbel størrelse –
mens ovnen varmede op – blev bagt ved 200 grader i ca 1 time så lød de hule ved bankning.
Disse blev lidt fastere som et nybagt fra bageren, man kan tydeligt se fuldkornsmelet og havregrynene, men har også en rigtig god krumme.

Til højre de 2 sidste brød af egen blanding til venstre det fra maskinen

IMG_3184

Nu er der 3 rugbrød, de deles i halve ok 4 halve kommer i fryseren når de er kolde –
de skal alle ligge til i morgen formiddag så er de lettere at skære, man ødelægger ofte et nybagt rugbrød hvis det ikke ligger mindst 4 timer.