Jeg havde lyst til at hygge mig i køkkenet i dag, så jeg tog den gamle kogebog og fandt en opskrift med rismel.
Det blev en (2) gammeldags sandkager der næsten smelter på tungen –
De er bestemt godkendt.
Jeg vil prøve næste gang at bage dem som en sukkerfri udgave – det vil spare sukkeret og en del fedtstof.
225 g smør (blødt)
225 g sukker
Saft og reven skal af 1/2 appelsin
4 æg
————-
125 g rismel
125 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
Smør, sukker og appelsinsaft/skal piskes godt
æggene tilsættes 1 af gangen – pisk imellem hvert æg.
Rismel, hvedemel og bagepulver sigtes i dejen og røres forsigtigt i –
Hældes straks i en form og bager ca 50-60 minutter til kagen er fast, men pæn lys.
Den sidste 1/2 appelsin brugte jeg til glasur
Jeg bagte en anden udgave med hakket chokolade og kakao-pulver –
Denne fik glasur rørt med kaffe til mokkaglasur –
Begge udgaver blev godkendt 😉