Jeg bruger min mini-ovn meget til hverdag og til at varme boller osv, men det er først det sidste stykke tid jeg er begyndt at bage boller og kage i den.
Ofte fordi jeg kun har brug for mindre portioner,
Da den så også er mere økonomisk i brug er det jo bare om at gå i gang 😉
5,5 dl lunken vand
1 æg
2 tsk sukker
1/2 tsk salt
50 g gær
ca 1 kg hvedemel
Vand, æg, salt, sukker og smuldret gær piskes sammen og melet æltes i til en blød dej der slipper skål og hænder –
Dejen hæver i ca 1/2 time –
Deles i 2 stykker –
Den ene halvdel formes til et brød der lægges i formen til bagemaskinen
(uden krog men med bagepapir over skruen) –
Sættes nu i maskinen og hæver til den er havt oppe i formen –
NU tændes først for formen på et rent bageprogram –
(et program hvor der ikke æltes og hæves men kun bages, mit er nummer 12)
Når maskinen siger til er brødet færdigt 😀
Imens formes den anden del af dejen til 12 boller der sættes i en bradepande –
De smøres og de hæver mens ovnen varmer op –
bages i min lille mini-ovn i 15-18 minutter ved 180 grader
(lav temp. fordi der ikke er så stort ovnrum)