Der er bagt fødselsdagsboller/theboller .
Det der gør dem til noget særligt er, at det er hvide bløde boller (ingen fuldkorn den dag 😉 )
Og så er det efter min mening, at der er tilsat kardemomme og så er det lidt fede boller,
men til særlige lejligheder er det i orden og der breder sig en rigtig bagerduft når de bages.
1 kg hvedemel
100 g smeltet smør
2 pk gær
3/4 dl sukker
2 tsk salt
3 tsk kardemomme
2 store æg
1/2 l mælk
Gæren udrøres i den lunkne mælk resten tilsættes og det æltes til en passende blød dej –
Dejen hæver til dobbel størrelse –
formes til boller (jeg fik 46 af portionen) –
De sættes på bagepapir –
Ovnen tændes på 210 grader –
Pensles med pisket æg og hæver til dobbelt størrelse –
Pensles igen og bages ved 210 grader i ca 12-14 minutter(ovne er forskellige)
Jeg har lagt 36 boller i fryseren til fredag.