Hakket kylling er magert kød, men skal krydres godt (ellers smager det af ingenting)
500 g hakket kyllingekød (budget fra føtex)
2 æg
1,5 dl havregryn
1/2 – 1 dl vand
KRYDDERI – jeg brugte 1 stort revet løg, salt. grov peber, LIDT finthakket chili og krydderurter (her tog jeg lidt af det der var i drivhuset).
Det hele røres godt sammen og hviler mindst 1 time i køleskabet –
Steges til frikadeller (ikke for mørke)
Serveres med kogte nye gulerødder, blomkål og nye kartofler –
Sovsen var en lys fedtfattig sovs af letmælk, krydret med salt, peber og tilsat hakket persille.
Fedtfatig sovs:
vand fra grøntsager og lidt mælk koges op og jævnes med maizena rørt ud i vand –
Krydres med salt og peber – dette er nu en hvid sovs der kan krydres yderligere –
Jeg tilsatte hakket persille fra haven.