Sammenkogt ret m kartoffel/pastinakmos (alternativ kogt pasta)


2 spsk smør/olie
400 g småkød (jeg har brugt flæskekød fra da jeg i weekenden skar 1 svinekam op) Det kunne også være kyllinge/kalkun-strimler.
3 store eller 4 mindre gulerødder (skrællet og skåret i skiver)
1 stort løg (ordnet og skåret i 1/2 tynde skiver)
1/2 – 1 dl hvedemel blandet med 2 spsk paprika (min er IKKE stærk),  1 spsk blandingskrydderi (med salt og krydderurter)

Smør/olie varmes  i en dyb pande mens –
Kødet rystes i mel m krydderi –
Det svitses i smør/olien mens –
Gulerødder + løg vendes i det resterende mel/krydderi –
De tilsættes det svitsede kød og vendes rundt –
Så tilsættes vand (til min mængde bruges 4 dl) –
Der skrues ned og lægges låg på, snurrer til alt er mørt –
Der smages til med salt og peber.

Hvis man vil have sovsen mere tæt kan der tilsættes et par spsk piske/madlavnings-fløde, men VI kan godt undvære de ekstra kalorier 😉

Serveres med en mos af 2/3 kartofler og 1/3 pastinak –
Det giver en mos hvor der ikke behøves at tilsætte mælk eller smør –
Mos blot og tilsæt salt og peber –
Husk persilledrysset (det pynter OG vi spiser også med øjnene)

Sønnen får kogt pasta til gryderetten da kartoffelmos ikke er hans livret.

14580574_1077777445651687_813405648_n