Forloren hare (1/2 fra fryseren), blomkål og pebersovs


Pebersovsen er en flaskesovs – denne skulle blot varmes, men JEG tilsatte 1 dl mælk.

Blomkålen var rester fra 2 hoveder 1/2 gult + 1/2 lysegrønt – de er pæne –
Jeg skar dem i mindre buketter og dampede dem 10 minutter.

Jeg skrællede lidt kartofler og kogte dem som vanligt.

Den forlorne hare blev pakket stramt i bagepapir, smurt med 1 tsk smør –
Lægges i en  ovn ved 125 grader i 15 – 20 minutter, herefter skrues op til 200 grader og den får 5 minutter mere.

Denne måde bruger jeg til alle kødstykker der skal varmes –
Når jeg gør sådan bliver der ikke skorpe eller hårde mørke skorper på kødet –
Og det bliver ikke tørt 🙂

Nu var min HARE en 1/2 fra fryseren, men her er opskriften

FORLOREN HARE:
500 g oksefars, 2 dl rasp, 1,5 dl mælk, 1 æg
salt og peber (der skal en del salt og peber i)
jeg tilsætter 1 tsk  stødt ingefær, det smager godt i fars.
I dag ælter jeg af 1 kg oksefars, så er der 1/2 til fryseren (den fryses færdigstegt)

Alt æltes sammen til et fast brød og der lægges bacon på –
hæld 1,5 dl vand ved  –
Sættes  i ovnen ved 200 grader i 50 minutter.

14625374_1079162382179860_1264664294_n