Lasagne i 2 fade + råkost


Lasagne er pastaplader lagt i lag med kødsovs og en bechamel-sovs (hvid opbagt sovs) –
i dag laves 2 fade da vi er 4 og jeg ved det er noget vi alle GODT kan lide –
er der noget til bage pakker jeg det i bagepapir og fryser det, det anvendes så en dag hvor der er en der skal have “sær-ret” eller frokost.

Jeg lavede en kødsovs af 500 g oksefars  som jeg brunede godt, tilsatte 2 hakkede løg og 2 fed hakket hvidløg, 1 lille hakket grøn squash (ca 2oo gram), her er der frit slag med grøntsagerne, skulle jeg lave den til min mand og jeg alene ville den være ren vegetarisk med mange rodfrugter, men det kalder sønnen forurening af lasagnen. Herefter tilsatte jeg ca 1/2 l tomatsovs  + evt lidt vand. Kogte godt igennem  i ca 15  minutter og smagte  så til med paprika ,salt og peber og lidt krydderurter.

Bechamelsovsen er en opbagt sovs af 50 g smør der smeltes tilsættes 1/2 dl mel og piskes godt, så tilsætter jeg 2,5 dl varmt vand og koger igennem mens jeg fortynder med mælk (ca 3/4 liter), sovsen skal være tynd, der skal være mindst 1 liter sovs.

Først hælder jeg 1/2 sovs i 2 fade så lasagneplader så lidt kødsovs, igen et lag plader og igen et tyndt lag kødsovs, gentag til 4 lag plader og 3 lag kødsovs, så hældes resten af sovsen over lasagnen, mens der prikkes lidt hist og her. Drysses med revet ost.

Sættes i en 200 grader varm ovn og bages ca 40 minutter.
hviler mindst 20 minutter før den spises.

Salaten var revet gulerod pyntet med et fintsnittet forårsløg.

14800824_1091574740938624_920413102_n