Indbagt mørbrad med pasta og salat – Pæretærte til dessert


INDBAGT MØRBRAD:

Jeg startede med at brune den krydrede mørbrad (salt, peber og rosmarin) på panden, brunes godt og tages af.

Så kom der et finthakket løg på panden og når de er klare et par håndfulde groft hakket spinatblade. Bladene smider en del væske når de falder sammen, så de får lov at fordampe noget. Så tilsatte jeg 2 skiver snuldret toastbrød uden skorper (det suger den sidste væde og gør det “farsagtigt”, tages af.

så tog jeg de 3 stk butterdej lagde dem så de overlappede og rullede dem lidt ud i en firkant. Så lagde jeg halvdelen af spinat-farsen på midten og herpå mørbraden og tilsidst det sidste fars. Så pakkede jeg den overskydende butterdej op og lukkede godt til (klem med fingrene). Den lægges på folden på et bagepapir, snittes i overfladen 3 steder og pensles med et sammenpisket æg. Kommes i en 200 grader ovn og steger til den er pænt brun, ca 30 min.

Jeg kogte pasta og lavede en salat af lidt julesalat, tomat, agurk og hakket løg. Dressing var let-mayo, letmælk og lidt sød chili-sovs.

IMG_2232IMG_2233

 

 

PÆRETÆRTE:

Jeg lavede en tærtedej af 250 g smør og 250 g hvedemel, det smuldres til det ligner grove havregryn, så tilsættes 1 æg og dejen samles til en klump, for at den skal kunne rulles ud skal der nok bruges ca 1 dl hvedemel mere, men ikke for meget.

Jeg delte klumpen i 2 stykker og lagde den ene i fryseren til en anden gang, her skal kun bruges det halve i dag.

Jeg rullede det halve ud og lagde det i en tærteform. Tog ca 1,5 dl blandede nøddekerner og kørte dem i mini-hakkeren, rørte et par spiseskefulde flydende honning i og lagde det i bunden af tærten. Så skrællede jeg 4 pærer, (hvis jeg havde brugt æbler var 3 store nok, men mine pærer var modne og skulle bruges først – intet spild 😉  ) skar pærerne i 1/4 og lagde dem øverst på nødderne, NU drysses med et par teskefulde sukker, alt efter hvor modne pærerne/æblerne er. Bages ved 200 grader i ca 1/2 time, server med flødeskum (jeg dryssede med lidt hakket sukkerfri chokolade) .

Når jeg bruger små mængder honning i stedet for sukker er det fordi jeg er diabetiker og reagerer mindre på honning end sukker, jeg ved at mange diabetikere har det sådan, MEN der er også nogle hvor blodsukkeret reager på honning som på sukker. Jeg har den erfaring at flydende honning er meget rent sødt og at der derfor ikke skal meget til for at opnå sødme

IMG_2235