Grøntsagssuppe med osteboller


Der skal ryddes op i boksen med rodfrugter, derfor bliver der kogt suppe. På denne måde er det enkelt og smager godt. Man kan bruge stavblenderen  når suppen er kogt og servere den med sprød bacon på toppen. Det ville jeg egentligt gøre, men de andre ville hellere have den “almindelig” med kød og melboller. 😉

Jeg ordnede  godt 1,5 l rodfrugter, og her tager man dem der er: jeg havde en kæmpeporre, 1 løg, 3 gulerødder, 3 kartofler, 1 pastinak og et lille stykke af et hvidkålshovede. Alt blev skåret ud (kålen skal her skæres meget fint, så ligner det porre og er derfor pist væk 😉 , sønnen bryder sig ikke om kål, men skjult går det).

Mængden af grøntsager skal svare til hvad man mener bliver spist, jeg har en skål som der kan være godt 2 liter i og den ved jeg er passende her.

Så sætter jeg en gryde med ca 7,5 dl vand over og koge – tilsætter 1 stor spsk af grøntsags-boullionpulver eller 1-2 terninger. Hælder grøntsagerne i og koger til de er godt møre, herefter tilsættes 3 dl kød og melboller og så må det IKKE koge – melboller puffer pludseligt op. Serveres med brød, her ostebrød fra fryseren (de sidste ;(  .

IMG_2237IMG_2238