Mørbrad med æbler og svesker


Mørbrad m æble og svesker (opskrift fra husmoderens kogebog 1947) :
Denne opskrift er en opskrift der er nemmere end at skære en mørbrad op, fylde den og snøre den – OG det her er hurtigere og præsenterer sig fint.

1 mørbrad skæres i 6 store bøffer på  skrå –
Bankes (ikke i stykker) og vendes i mel med salt og peber –
1 stort æble skæres i 6 skiver på tværs –
Kernehuset skæres ud og de steges i lidt smør på en pande,
de skal lige være møre men IKKE overblød –
Imens tager man 6 store eller 12 små svesker og overhælder dem med kogende vand,
Lad dem trække til anretningen.
Nu steges bøfferne de skal kun have et par minutter på hver side(afhængig af tykkelsen)
De lægges på et fad – 1 æbleskive lægges ovenpå og svesker i midten.

Panden koges af med lidt vand og jævnes til sovs –
Tilsæt lidt kulør og smag til m salt og peber.

Serveres m kogte kartofler
Her fik vi en råkostsalat til også :
fintsnittet hvidkål blandes med TYNDE æblestykker –
overhældes med MORMOR-dressing

Mormor-dressing:
Den har en meget ren og naturlig smag –
Det er en dressing som passer til det meste –
M15135488_1116581781771253_553286321_nan slipper for at have mayo,surmælksprodukt og lignende –

3/4 dl piskefløde blandes med 1- 1 1/2 spsk citronsaft –
Tykner på ca 1 kvarter –
smages til med et nip sukker evt salt og peber.