Jeg bagte i dag 25 boller og et stort brød til bla. aftensmaden –
Jeg skærer 1 cm lange stykker af brødet og drypper det med lidt olie og steger det på panden –
(Man kan gnide det med et overskåret hvidløg)
ca 1 l mælk/vand lunes tilsættes
2 spsk sukker + 2 tsk salt + 2 pk gær
der irøres 100 g smør og
Ca 1,5 kg hvedemel rør halvdelen i og ælt resten langsomt i til en blød og smidig dej –
Dejen hæver til dobbelt størrelse –
æltes igennem og formes til 25 boller og et STORT brød i hele bagepladens længde –
Hæver igen til dobbelt størrelse –
pensles med æg og bages ved 200 grader –
Boller i ca 12-15 minutter – brødet i ca 25 minutter –
Brødet “flader lidt ud” – men det er også meningen –
Jeg vil bruge det som brød til den varme mad lige ristet i krydderolie på panden –
(men kan sagtens spises med smør og marmelade) –
Det er et blødt og meget luftigt brød.