Madplan for uge 11


I denne uge er der købt kinakål, da jeg synes den grønne salat var for “slatten” – Kinakål er en blanding af salat og kål – de sprøde kraftige stilke kan fint bruges i vok-mad eller hurtigt ristet i en omelet.
Nakkekammen mandag vil jeg langtidsstege, der sker noget når et stykke kød bliver stegt længe ved svagere varme, bindevævet opløses/smelter og smagen koncentreres og kødet bliver lækkert mørt.
Da nakkekam er billigt og ofte på tilbud kan det betale sig at gøre lidt ved krydringen + stegningen.
Onsdag koger jeg selv kødboller (jeg bruger min allergivenlige fars uden mel og mælk), de smager af kød, løg og krydderi, en gang imellem bruger vi færdigkøbte kødboller, men ikke i denne uge.
Farsruller m bacon på fredag er nogle jeg en gang imellem laver, så rører jeg 1 kilo oksefars, former dem og lægger 1 baconskive om hver. Herefter fryses de i foliebakker med 6 stk i hver.
Der bliver her hos os, 4 pakker af 1 kg oksefars (1 pk fars på tilbud = 4 x billig aftensmad).
Hindbærgrøden fredag laves af en pose frossen hindbær, I sommer fik jeg lov at plukke hos min rare nabo og der ligger 7 poser i fryseren endnu (rart med gode naboer).

Mandag…………….Nakkekam (langtidsstegt) m kartofler og dampede grøntsager

Tirsdag……………..Svinefilet m pasta og revet gulerod

Onsdag……………..Boller i karry m ris

Torsdag…………….Vi skal i byen og spise (sønnen har inviteret)

Fredag……………..Farsruller m bacon og stegte kartofler – Hindbærgrød

Lørdag……………..Lasagne m 70er-salat (kinakål)

Søndag……………..Svinekotteletter – Jeg laver hjemmelavet flødeis

Alt hvad vi skal bruge i denne uge har jeg i fryseren og jeg vil gerne tømme godt ud i den, da jeg jo får 1/2 “skovgris” i april –
Jeg har ryddet op i mit kolonialskab og kan se der er rigeligt, så vi bruger lidt af det i denne uge. Jeg er god/slem til at købe nyt FØR det sidste bliver brugt (min mand siger jeg tror der bliver hungersnød) 😀