Nakkekam – Langtidsstegt m urter


1 stykke nakkekam (ofte på tilbud ) krydres med salt, peberblanding m hvidløg og lægges i et fad – Der tilsættes en halv stor porre, 2 mindre gulerødder og et stort løg (alt renset og skåret i grove stykker) – til sidst tilsættes 1,5 dl æblemost + 1/4 økologisk citron (de sidste 2 ting giver sødme og syre).

Hele fadet dækkes med folie og sættes i en 130 grader varm ovn i 4-5 timer
De grøntsager der er i fadet bliver noget “snask” og bruges kun til at give kraft og smag –
Skyen sies og bruges til sovsen.

Serveres med kartofler og porrer i stykker og dampede gulerødder i grove stykker.

I denne portion er der nok til aftensmad til os 3 voksne + burgerboller med “pulled pork”  da kødet er meget mørt. Jeg skiller det fra hinanden hælder en lille smule sky ved og fryser det til senere i en plastpose.

Her først inden den kom i ovnen, grøntsagerne til venstre var til dampning
Det næste billede er retten klar til bordet.

17273268_1234088786687218_358895339_o

17273954_1234685373294226_760851349_o