Så skriver vi 2015 GODT NYTÅR


Så er vi listet/trådt/hoppet/kravlet eller sprunget ind i 2015 alt efter evne og humør – så GODT NYTÅR herfra.

Nogle har lavet NYTÅRSLØFTER, det er JEG ikke tihænger af, da de oftest ikke er gennemtænkte og ofte for diffuse, altså ikke gennemtænkte nok.

Fælles for mange er at, der er god mulighed for at spare penge og kalorier i de første uger, da de fleste er godt træt af at spise julemad, slik og kage. Jeg har bestemt mig for i den kommende tid at bruge ca 420 kr i kostpenge om ugen, det mener jeg er et rimeligt beløb til 3 voksne mennesker, men kun til kosten. det giver ca 20 kr om dagen / person, det kan lade sig gøre når vi er 3 mennesker, hvis man handler fornuftigt, og det er hvad der regnes for at være nødvendigt for “at leve”. EN gang imellem vil jeg så bruge ekstra penge på at købe større ind, men det spares jo ind senere – det er for dyrt at handle hver dag, hvis man ikke er super-diciplineret og det er jeg IKKE 😉

Hvis man er 1 person og skal klare sig for 20-25 kroner til alt kost om dagen, vil det kræve at man køber feks. 1 pakke fars, steger frikadeller og deler dem i 4 poser til fryseren, eller 1 pakke oksefars, laver bøf eller kødsovs OG  fryser ned. Der ville så være nem mad i fryseren til de travle dage eller feks. eksamenslæsning.

Dette vil kræve en del tilvænning og jeg tror jeg ville indrette en hel skuffe med små bøtter med gode låg (mange mødre har den slags), det vil kunne give et større overblik, men generelt er jeg glad for små lynlåsposer, de er bare lidt dyre i brug.

Nu findes der mange gode tilbud i butikkerne på feks ænder, svinekam osv og en andesteg smager også godt i februar evt i en alternativ variation. Der er lagt mange ting (rester) i fryseren, som nu bør anvendes og hvorfor ikke gøre det lettere for en selv?

Her i huset trænger vi til at spare nogle kalorier, ikke som en decideret slankekur, men vi/jeg vælger nok at spare lidt på fedtet og serverer  lidt mere grønt tilbehør.

Jeg vælger nok også en dag, hvor jeg rydder op i fryseren. Så samler jeg rester i en bestemt kurv. Jeg kan så få dem brugt, og det sparer på længere sigt mine penge og min tid. Alt for mange rester som kunne anvendes, ender med at blive smidt ud, ikke med det samme, men en dag der ryddes op. Derfor er det en god ide at tænke STOP MADSPILD “helt ned i fryseren” og ikke kun i køleskabet – men det kræver at man laver en form for system.

Jeg har en slags kasse-system, hvor jeg rokerer om på ting i kurvene i fryseren. Jeg bruger hylderne i køleskabet, så der er sat system i, hvad der er til NU, OPTØNING, RESTER og SENERE. Jeg bruger en gang om måneden at rokere om på kolonialhylder, så ved jeg, hvad der er og hvad der mangler. Dette er med til at give overblik. Det giver mig en fornemmelse for når vores spisevaner ændrer sig  det gør de hos alle, både i sæson og over tid).