Denne sovs skal vi have med fuldkorns-spaghetti i aften – den er supernem og det vigtigste er tomaterne og tomatkoncentrat 😀 resten afgøres af hvad der er i grøntskuffen.
Her var det:
2 mindre squash (1 gul + 1 grøn) squash har den styrke at selv om den selv ikke smager af så meget giver den fylde og opsuger smag fra det øvrige den er sammen med .
1 stort løg eller 2 mindre
1 rød peberfrugt
resten af revet gulerod fra i går
2 fed hvidløg
1 renset chili (her rød)
6 tomater + et par cocktailtomater (det var dem der var blevet for modne til at skære pænt i skiver ude fra drivhuset)
3/4 dl tomatkoncentrat
Groft peber, salt + 1 frisk kvist timian
Ca 1/2 l vand HVIS man ikke bruger friske tomater men en dåse hakkede tomater behøves det ikke
Det hele ordnes og hakkes fint –
2 spsk olie varmes op og alle grøntsagerne kommes i (jeg havde over 1,5 Liter hakket grønt) og der svitses godt så tilsætter jeg vand og bringer det hele i kog, efter et kvarter tilsætter jeg salt og peber og koger videre en lille time til alt er kogt ud – undervejs kigger jeg at det ikke koger tørt, så tilsættes lidt mere vand.
Det var hvad vi havde af grøntsager som jeg gerne ville have brugt i dag – det kunne også være groft revet rodfrugter + tomat
eller groft revet rodfrugter og fint snittet kål men så er det ikke en tomatsovs 😀
I dag får vi tomatsovsen med spaghetti + brød fra fryseren MEN der kan da tilsættes kødboller, bacon eller kyllingekød – det behøves nu ikke da der er meget smag i tomatsovsen.