Stuvet Hvidkål
JEG skar knapt 1/2 STORT hvidkål ud i tynde strimler lagdet i en gryde halvt fyldt med vand –
Mængden virker voldsomt men det falder altså sammen til det halve.
Kog det under låg til det er mørt –
Så laves en lys sovs –
Her laves den nu af minimælk + 1-2 dl kogevand fra kålen det koges op og tilsættes 2 spsk hvedemel + 1 spsk rapsolie der er rørt sammen koges op igen til det jævner og smages til med salt og peber og et drys krydderurter.
Frikadeller (ca 10 stk)
400g Hakket magert kød røres godt med 2 æg, 1 hakket/revet løg, lidt/en del krydderurter, salt og frisk kværnet peber – der skal røres godt (her kan bruges en elpisker med kroge ELLER der kan bruges muskelkraft, jeg sætter manden til det) 😀 –
Farsen hviler mindst 1 time.
Denne fars er meget allergivenlig da den ikke indeholder mælk eller mel og lignende –
Så smeltes 1 spsk olie-margarine på panden og frikadellerne sættes på de brunes og vendes,
Så lægges de på en lille plade med bagepapir og sættes i miniovnen ved 170 grader i 25 minutter (vendes efter 15 minutter) der kan da sagtens bruges en stor ovn men så skal de have 200 grader, jeg bruger den lille fordi det sparer strøm.
Serveres med stuvet hvidkål, evt agurkesalat eller rødbeder og rugbrød