1 Tunmousse m rejer + 1 lille mousse m. røget makrel (forsøg)


Middagsmad behøver ikke altid være varm mad –
I dag er det tunmousse m 1/2 æg og rejer på toppen –
Vi får rugbrød til OG jeg lagde lige en skive rugbrød i brødristeren –
Ristet rugbrød er altså bare godt til den slags ting, MEN det er jeg ene om at synes 🙂

Jeg lavede lige et forsøg med et stykke røget makrel (vi får ofte et stykke i overskud) –
Jeg bruger græsk yoghurt, mayo (light), citron, dild og salt og peber. Dette går også sammen med røget makrel – så jeg tænker det må fungere. 🙂
Da jeg lavede “cremen” som tunen blandes i til tun-moussen, tog jeg et par store spsk og blandede et stykke røget makrel i (findelt).

Min opskrift på cremen til moussen er fedtfattig og kan bruges til alle mousser med fisk og grøntsager:

1 dåse tun
———-
2 dl græsk yoghurt
1 dl Light mayo
2 spsk citronsaft
salt og peber
1 spsk tørret dild (på denne årstid bruger jeg tørret dildspidser fra TIGER-butikken)
———–
7 blade husblas lægges i blød i KOLDT vand

Tunen drypper af og findeles på en dyb tallerken –
Alt fra ——– til ——— piskes godt sammen
Nu varmes en lille kasserolle med LIDT vand op til kogepunktet og en glasskål (der kan tåle varmen) sættes ovenpå – heri lægges nu den opblødte husblas KUN med det vand der følger med når det løftes op –
Husblassen smeltes nu under omrøring (det går stærkt) –
Så snart husblassen er helt flydende hældes den LANGSOMT i den græske yoghurt under kraftig piskning –
Allerede efter et par minutter kan jeg se at massen vil stivne og tunen blandes i –
(det var nu jeg tog et par spsk og blandede røget makrel i som  et forsøg) –
Nu hældes den i en passende skål og HER bruger jeg altså tynd plastik-folie til at fore med, så er det nemt at vende ud på en tallerken/fad og pynte uden at skulle stikke i den pæne blanke overflade.

Hvis man skulle komme ud for at moussen ikke kan vendes (den burde være stiv nok med denne mængde husblas) bliver den da bare i skålen og pyntes der, smagen er jo den samme.

Makrel-mousse skal jeg prøve når de nye kartofler kommer
Den røgede mousse, nye kartofler og salat så er der da dømt hyggestemning