Wokret m. ovnbagt Butternut-Squash.


Wokretten er en rest mager steg fra et stykke nakkefilet og en rest kogte fuldkornsnudler (begge fra fryseren)

Til retten blev nudlerne tøet op og stegen blev skåret i TYNDE skiver –
Skiverne af kødet blev lynstegt og krydret med timiansalt og frisk kværnet peber –
Det tages af varmen og stilles til side.

5 cm ingefær skrælles og skæres i tynde små stænger
3 fed hvidløg ordnes men bevares hele
3 gulerødder skrælles og skæres i tynde mindre stænger
1/2 broccoli deles i mindre buketter
1 rød peber skæres i tynde ringe evt halveres disse
1 kniv-spids chiliflager
Først steges  alt undtagen broccoli i 1 spsk smør/olie/kokosolie –
læg låg på og steg 1 minut herefter lægges broccoli i og der tilsættes 1,5 dl vand og der krydres med evt hvidløgsalt
Læg låg på og steg et par minutter

Nu hviler det til vi skal spise så hældes det hele sammen og varmes igennem –
Naturligvis kan det laves i en arbejdsgang, men da jeg har lidt problemer med gigt og balancen, vælger jeg ofte at lave det i flere arbejdsgange.
Sådan ser det ud inden det blandes:


Ovnstegt Butternut-squash
1 butternut-squash skrælles og skæres i halve (vi steger kun 1/2)
Den halvdel der skal steges skære i dybe riller, MEN IKKE HELT IGENNEM –
Der pensles med smør og drysses med salt og evt. krydderi
Den lægges med buen opad og steges nu i ovnen i ca 45-60 minutter ved 190 grader –
JEG bruger en lille mini-ovn eller min air-fryer – det sparer en del strøm,
og det er nemmere at gøre dem rene.

Her er den færdige ret efter en lynhurtig gennemvarmning: