Jeg havde en gammel opskrift på leverpostej og så spurgte jeg en dame på over 90 om det var sådan hun gjorde i 40érne, hvor hun var ude at tjene.
Hun regulerede min opskrift så det blev sådan her –
Jeg lavede den i formiddags og den blev GOD –
Jeg købte for 45 kr i brugsen (svinelever + spæk) –
Der er nok til at det halve af leverstykket og halvdelen af spækket er frosset ned til næste gang – ud af den portion som står her nedenunder blev der 5 bakker leverpostej –
Den færdige leverpostej vejer knapt 300 g
Jeg bagte den ene i 1 time i vandbad (i et ovnfast fad hældes 1,5 cm vand – formen sættes i og bages således) ved 175 grader
*400g svinelever i mindre stykker
200g spæk (kan være let røget) skåret i små stykker
2 små løg
1 stort æble eller 2 små*
1/2 l mælk
120 g hvedemel
2 tsk salt
1 tsk grov kværnet peber
1 tsk tørret timian
2 store æg – jeg brugte 3 små (de piskes sammen)
Fra * til * hakkes jeg brugte minihakkeren – vil man have det fint (som en fransk leverpostej) kan man bruge blenderen –
Mælk og mel piskes sammen og koges op til en tung sovs (er meget tyk)
der tilsættes krydderier og den hakkede levermasse –
Til sidst røres de sammenpiskede æg i og massen hældes i forme og kan bages som tidligere beskrevet.
Den ene blev bagt og de øvrige fik låg på og kom i fryseren –
Selvfølgeligt kan man bage alle i den store ovn og fryse dem, men de smager bedst nybagte, og da jeg bruger en mini-ovn til den slags er det da nemmere at fryse dem ubagte.