SKINKEFRIKADELLER (Her kan bruges feks. afpillet torsk)


Dette er en opskrift fra  den gamle kogebog –
Opskriften blev genudgivet i et ugeblad i 42 så den rigtige oprindelse er uvis –
Jeg har omskrevet målene lidt så portionen passer til i dag

Ca 400 g revet kogte kartofler
Ca 200 g hakket kogt røget skinke (jeg kører det på minihakker)
1 1/2 æg (ifølge opskriften skal der bruges 2 men deres æg var nok lidt mindre)
5o g smeltet smør (her kan der spares lidt)
1/2 dl rasp, måske 1 spsk mere (3 spsk hvedemel står der i opskriften) Rasp giver en bedre konsistens end hvedemel i kartoffelfrikadeller som det jo er.
Lidt peber (salt kommer fra skinken – hvis de laves som fiskefrikadeller tilsættes  salt og evt revet løg)

Æg piskes med smeltet smør og raspen – resten røres i og “farsen” hviler i 1/2 time
Steges i smør som frikadeller til de er fint lysebrune/gyldne –
hvilket kræver at man ikke lader smørret blive brunt men kun gyldent når dellerne kommer på, herefter skrues ned (på mit komfur på halv varme) – steges nu gyldne på begge sider –
Smager godt med stuvet ærter og gulerødder.

Jeg kan særlig godt lide udgaven med 1 afpillet varmrøget stk laks <3