RÅKOST:
Lavede et lille fad med revet gulerod, fint snittet kinakål, revet squash og lyse rosiner, da vi har delte meninger om HVAD der må komme i råkost 😉 (citronsaft til)
——————————————————
RIS:
Dette er der delte meninger om : hvide polerede, parboiled ris, natur-ris, kogepose-ris, eller en af de mange andre varianter der findes. VI kan bedst lide hvide ris til karrysovs, men en vild naturris kan vi godt lide i en ris-salat. Vi bruger PARBOILED ris i løs vægt, koger dem i halvanden gang vand – altså 1,5 kop vand og 1 kop ris – (jeg tager vand fra kogekanden) koger dem det antal der er beskrevet på posen og tager dem væk fra varmen, så hviler de lidt og er til at røre løse. Jeg synes ofte at kogepose-ris koger ud og bliver klistrede – ellers har jeg bare aldrig fundet fidusen. 😉
——————————————————–
HAMBURGERKOTTELETTER:
4 tykke skiver hamburgerryg vendes i æg og rasp. De steges i halvt smør og halvt olie, skru lidt ned så de ikke bliver mørke – de vendes undervejs – men det tager ca 5 minutter så er de færdige.
Når jeg steger i halvt smør og halvt olie, er det fordi olien tåler en høj stegetemperatur, så det forhindrer at mit smør branker. Nogle vil sikkert bruge en oliemargarine – hvilket også er udemærket, men kig bag på flasken – de billige indeholder andet end smør og olie – der er tilsætningsstoffer, farver og i et produkt stod der DRIVGASSER – DET behøver der ikke være i mine plastikflasker. Så jeg fortsætter med 1/2 smør og 1/2 olie – 25 g smør og 3 spsk olie – det rækker som regel.:)
——————————————————–
CARRYSOVS (GLAS FRA ALDI)
Sovsen var i dag et glas med færdig carry-sovs, pulversovse bruger jeg aldrig det er alt for dyrt. Men i ALDI har jeg fundet nogle asien-style sovse, de er fyldige og gode. Der er peberfrugt, ananas, gulerødder og rosiner i, og det er i strimler ikke noget “småhak”. De er godt krydret, men ikke for stærke, de kan anbefales. Det kræver så mange ting at lave dem selv på den måde, og de koster ca 10 kr – vi tre brugte kun det halve og frøs resten ned.
———————————————————