Madplan for uge 51 (20/12 – 26/12)


Denne uge er jo anderledes – DET ER JUL og Jeg elsker det på min måde.
Denne jul er anderledes end den har været i mange år – Den ældste søn har jo i år købt hus i  nærheden af hvor vi bor – Det betyder at, hvor vi de sidste år har haft huset fyldt med overnattende gæster, kommer de her, men de er her ikke hele tiden – det giver tid til mere ro her hos os ind i mellem – Det er nyt, men vi skal nok finde ud af at sætte pris på det 😉 .

Vi starter ugen med ikke at have travlt så  det bliver retter der ikke tager for lang tid
at lave og måske også rydder lidt op.
1 stor kylling og kød/melboller er i fryseren til mandag – Ja, det var ikke en stor kylling men 2 kg kyllingelår, de kom i suppegryden – kødet på overlårene kom til hønsesalat og kødet fra underlårene kom til brug i morgen tirsdag.
Tirsdag kan bruges det kød man ikke skal bruge til hønsesalaten –
Der er rester af store pølser i fryseren –
Alt til jul ligger i fryseren – senere er der kaffe og julegodter, mens vi spiller et nyt brædtspil.
1. juledag bruger vi hønse/kyllingekød fra i mandags – medister til grønlangkål er i fryseren – Der skal laves hønsesalat  og frugtsalat OG der sættes en frossen leverpostej i air-fryeren, så skal der koges æg og resten skæres i skiver.
Det lyder måske  voldsomt, men er ikke uoverkommeligt, hvis man er lidt praktisk – vi spiser kl ca 13.00 og hygger os ret længe.
2.juledag giver sig selv – rester vi spiser præcis hvad vi har lyst til.

MANDAG……..Hønsekødssuppe m kød/mel boller + flute (kødet bruges til hønsesalat i julen)
Her koges en kylling med suppeurter – suppen serveres med Kød/Melboller og kødet pilles i små stykker  og fryses (hønsesalat eller tarteletter)

TIRSDAG……..Brødlommer m tomatgryde (brødlommer kan købes i rema, pitabrød er ok)
Min tomatgryde er masser af rodfrugter i tern + tomater i tern – det hele svitses og simrer godt mørt, det krydres efter smag.
Kog kartofler til i morgen. (har en del små fra haven, dem koger jeg som pillekartofler)

ONSDAG………Svensk pølseret (jeg tager en ostemad – de andre kan lide det)
Der er en pose med tykke pølser i fryseren + der anvendes kogte kartofler fra i går.

TORSDAG…….Risengrød, der skal koges til ris-ala-mande i morgen.
Her tager sønnen brød, han bryder sig ikke om grød.

FREDAG………JUL – And, Kam-steg, Medister, hvide + brunede kartofler, rosenkål,  brun sovs, rødkål + Ris-ala-mande m. kirsebærsovs og mandelgaver – Denne dag er helt traditionel.

LØRDAG………Julefrokost med det vi kan lide –  sild, æg+rejer, grønlangkål, rester fra i går, lidt pålæg, tomat, agurk, lun leverpostej m bacon, til sidst ost og frugtsalat – så kan vi ikke spise mere 🙂
Denne dag ingen aftensmad – er man sulten kan man tage noget i køleskabet som høflig selvbetjening.

SØNDAG………2. og sidste juledag – Jeg tror vi slapper af – der er masser af mad i køleskabet og jeg tror vi alle glæder os til nogle dage med andet end julemad.

ALT er købt undtaget Mælk, fløde, brødlommer, rugbrød, franskbrød og flute.