Madplan for uge 50 (13/12 – 19/12)


Når jeg skriver uge 50, bliver det ret håndgribeligt  at vi snart er færdig med at skrive 2o21 – julen kommer allerede i næste uge og jeg bliver færdig med at handle (både gaver og varer) til jul i denne uge, så jeg kun mangler mælken – jeg gider nemlig ikke stå i kø alle vegne, jeg har ikke temperament til det og CORONA-mæssigt er det vist også en dårlig ide.
Når man kigger ud af vinduet kan man fornemme at det er mørkt og koldt derude, og så er der nogen der bliver lidt nedslået af vinteren (min mand gør),  JEG nyder det og hygger mig med håndarbejde, min strikkemaskine + en kop varm te (om aftenen får vi en god slat mørk rom i)
Husk, nu er vi i den kolde tid og vi går det lyse og lidt lunere forår i møde. Nogle vil mene at det er tidligt at snakke om foråret, men ikke længe efter jul kan vi begynde at kigge efter vintergækker og krokus.
Jeg har fået ryddet lidt rundt på det der er tilbage i fryseren og der er blevet lagt en del i til jul – Da jeg har købt en hel svinekam og  selv delt den i 2 store stykker, bliver stykkerne billigere end hvis jeg køber en julesteg – 1 and ligger der også, de var billigere i November, end hvis jeg skulle købe den lige før jul.
Medister har jeg købt i rigelige mængder fordi her er det ikke jul for den ældste søn uden medister (det serverede hans farmor) – Vi kan godt lide grønlangkål og får det til julefrokost og hertil får vi også medister.
Når jeg køber medister, koger jeg den lige op med det samme og pakker den ned i fryseposer, det sparer plads i fryseren, jeg kan lægge den i flere poser og det sparer tid når den skal bruges, så skal den bare tø hurtigt op og brunes pænt på panden.
Jeg skal have kogt 1 portion “Norske Klejner” til fryseren så er der til juledagene.
Havregrynskugler  med ægte rom må heller ikke mangle (selv om drengene er voksne slås de om dem)
De sidste julegaver blev købt i sidste uge og indpakningen klares i denne uge, så kan der sættes lidt flere krydser på min To-D0-liste.

Denne uges madplan er lavet ud fra oprydningen i fryseren (så bliver der nok en ekstra hylde i fryseren ledig) – hakket oksekød er der en del af, ligeledes er der soya-kød.
Jeg regner med at koge en grydefuld kartofler af de lidt mindre pille-kartofler, (så der er til et par dage af gangen)

MANDAG::::Fuldkorn-Pasta med Kødsovs
Fryser resten af kødsovsen til fredag.

TIRSDAG:::Grøntsagsbiksemad m. spejl-æg

ONSDAG:::::Byg selv burger m stegte kartofler

TORSDAG:::Grydestegt Kylling m. persille, Kartofler og agurkesalat

FREDAG:::::Tortillas m. kødsovs (fra Mandag)

LØRDAG:::::Grøntsager m. soya-kød og kartofler

SØNDAG:::::Dampet torsk m.kartofler,  senneps-sovs, rødbeder og hakket æg

Når der er fundet det der er i fryseren og grøntsagerne fra haven –
mangler jeg kun  1 kylling  til torsdag og en torsk til søndag. Så har der også været 4 uger hvor jeg har kunnet handle billigt ind (fordi der er blevet brugt fra gemmerne) – Det har gavnet da jeg har kunnet handle ting til jul i stedet.